Over ons

Nergens in Nederland zijn ruimte, stilte, licht en duisternis nog zo intens te ervaren als op de Wadden, aldus de bekende Bosatlas.

Casper Meinders kan hierover meepraten. De Groninger avonturier is al zijn leven lang in de ban van onze ongerepte waddennatuur. Schiermonnikoog, het Wad en het Noordzeestrand: hij kent het als zijn broekzak. Zijn ruime kennis en ervaring deelt hij graag vanuit het evenementenbureau ‘VAN het WAD’.

Casper: ‘De ruige duinen, uitgestrekte stranden en imposante zee, ze doen wat met een mens. Het is een rijk gebied vol met leven. Met meer dan tienduizend dieren en planten is het Waddengebied niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed’.  

Een plek dus om te leren kennen maar ook om zuinig op te zijn. Samen met een team van waddenliefhebbers organiseert Casper Meinders (als Wad-Ranger) daarom met veel plezier jutterstochten, waddenexpedities en andere mooie uitjes voor landrotten die toe zijn aan een beetje zeelucht. Om lekker uit te waaien, te genieten maar vooral ook om op een eigenzinnige manier iets te leren over onze unieke Waddennatuur; zowel voor grote als voor kleine wad avonturiers.

Ga je mee?

Met vriendelijke groet,

Team VAN het WAD